Nieuws

Perez loopt niet mee in Marokkaanse Amrabat-polonaise: 'Hoe makkelijk is dat?'

Perez loopt niet mee in Marokkaanse Amrabat-polonaise: 'Hoe makkelijk is dat?'

08-12-2022 09:02

Kenneth Perez loopt niet mee in de Sofyan Amrabat-polonaise. De Deense analist stelt dat wat Marokko heeft gedaan veel makkelijker is dan wat Spanje op moest brengen.

"Marokko heeft het op een bepaalde manier gedaan en dat is ook voetbal, dat mag", begint Kenneth Perez bij het programma WK-Praat op ESPN, doelend op de defensieve speelwijze van de Leeuwen van de Atlas. "Als voetballiefhebber vind ik het wel jammer dat ik Ziyech op 25 meter van zijn eigen goal zie voetballen, want aan de bal was het dramatisch."

"Hoe makkelijk is dit? Alles staat op elkaar en je hoeft alleen maar een beetje naar links en naar rechts", vervolgt de Deen, die vervolgens ingaat op de analyse van Marciano Vink die stelt dat Marokko wel 'bleef gaan'. "Bleef gaan? Je hoefde niet te gaan. Iedereen stond op elkaar. Ik kijk vaak naar de moeilijkheidsfactor in een wedstrijd. Die was veel hoger voor Spanje dan voor Marokko."

Die moeilijkheidsfactor betrekt Perez ook op de individuele spelers binnen het elftal van Marokko. "Voor Ziyech is die moeilijkheidsfactor ook hoger omdat hij telkens de discipline op moet brengen om in zijn positie te komen aangezien hij ook wel eens vrij wil lopen om de bal te krijgen. Amrabat staat in het midden met alles om zich heen, dat is veel makkelijker."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!