Nieuws

Noppert over keuzemoment voor eerste keeper: 'Dacht toen nog steeds aan penalty's'

Noppert over keuzemoment voor eerste keeper: 'Dacht toen nog steeds aan penalty's'

08-12-2022 08:02

Voor Andries Noppert is het WK in Qatar met Oranje net een speelfilm. De doelman van SC Heerenveen bezwijkt niet onder de druk en blikt terug op het moment dat hij te horen kreeg dat hij de eerste doelman van Oranje zou worden.

Noppert ging de strijd aan met Justin Bijlow en Remko Pasveer voor een plek onder de lat, die uiteindelijk door hem gewonnen werd. De Toren van Joure herinnert zich het moment nog goed dat hij dat te horen kreeg. "Op een avond werd ik naar beneden geroepen door Frans Hoek. Ik dacht: het zal over de penalty’s gaan", begint Noppert in gesprek met het Algemeen Dagblad.

"Toen zei Frans: Je weet denk ik wel waarom we hier zitten? Ik dacht nog steeds aan penalty’s, maar daar ging het niet over. De bondscoach had de keuze gemaakt voor mij als eerste doelman. Dan ben je even heel blij natuurlijk", aldus de doelman, die na een kort vreugdemoment al snel weer de focus te pakken had. "Ik heb als eerste mijn vrouw gebeld en daarna mijn ouders. Maar daarna denk je gewoon: oké, moet ik dus op het WK de ballen pakken. Een moment van panische angst? Nee, is er niet geweest. Ook de nacht voor het debuut tegen Senegal heb ik als een roos geslapen."

Dat Noppert niet zo snel zenuwachtig wordt, merkte hij al aan het begin van het Eredivisieseizoen. "In De Kuip vond ik het dit seizoen heerlijk keepen tegen Feyenoord. 50.000 man die fluiten omdat wij verdedigen en het 0-0 blijft", aldus de Fries, die ook niet bang wordt van de overtreffende trap: spelen tegen Messi. "Nee, ook van spelen tegen Messi krijg ik niet de bibbers. Natuurlijk: speciaal is het wel, ik speelde vroeger alleen op de Playstation tegen hem. Maar shirtje ruilen met Messi of een andere Argentijn? Welnee, Messi is ook maar gewoon een normaal persoon, waarom zou ik van die jongen nou een shirt moeten hebben?", besluit hij.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie