Nieuws

'Spanje-toekomst onzeker voor Enrique, opvolger klaar om stokje over te nemen'

'Spanje-toekomst onzeker voor Enrique, opvolger klaar om stokje over te nemen'

08-12-2022 07:44

Luis Enrique wordt mogelijk vervangen door Luis de la Fuente als bondscoach van Spanje, meldt MARCA. De huidige bondscoach van La Roja keerde dinsdag vroegtijdig huiswaarts van het WK na het verlies tegen Marokko (0-0, verlies na strafschoppen) en zou daardoor op de schopstoel zitten.

Het Spaanse elftal begon nog zo veelbelovend aan het toernooi met de klinkende 7-0 overwinning, maar wist na dat moment op het eerste uur tegen Duitsland na geen moment meer te imponeren. Het eindeloze combinatievoetbal brak het land uiteindelijk op in de achtste finale tegen het zeer gedisciplineerde Marokko, dat na strafschoppen aan het langste eind trok.

Door het vroegtijdig afzwaaien van het mondiale eindtoernooi staat de positie van Enrique ter discussie en zou de la Fuente hem mogelijk opvolgen. Volgens het Spaanse medium zou het ook wel eens kunnen zijn dat de voormalig trainer van FC Barcelona zelf de stap zet om afscheid te nemen van het Spaanse nationale elftal, waardoor de weg voor de oefenmeester van Spanje onder 21 open zou liggen.

De la Fuente zou als de ideale kandidaat worden gezien omdat hij al met 80% van de selectie zou hebben samengewerkt. Daarnaast won de Spanjaard een EK met zowel de onder 19 als de onder 21 en werd er Olympisch zilver behaald.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!