Transfernieuws

'Liverpool kijkt voor wederopbouw naar Portugees WK-talent van honderd miljoen'

'Liverpool kijkt voor wederopbouw naar Portugees WK-talent van honderd miljoen'

08-12-2022 07:12

Liverpool zou zijn oog hebben laten vallen op Antonio Silva, meldt de Spaanse krant AS. The Reds zouden de 19-jarige Portugese WK-ganger op het oog hebben voor de wederopbouw van het elftal.

Silva is normaal gesproken bankzitter bij Portugal, tenzij er in de verdediging iets gebeurd met Pepe of Ruben Dias. De centrale verdediger van Benfica zou volgens het Spaanse medium zo’n honderd miljoen euro moeten kosten, wat mede komt door lang doorlopende contract dat tot de zomer van 2027 geldt.

Mocht Liverpool daadwerkelijk happen bij Silva, dan zou dat alles te maken hebben met de verouderende laatste linie van de Engelse grootmacht. Met Vrigil van Dijk (31), Joël Matip (31) en Joe Gomez (25) is de defensie niet per se erg oud, maar ook niet meer de jongste. De Portugees zou dan ook voor de toekomst gehaald kunnen worden.

Silva maakt zijn minuten momenteel bij het Benfica van Roger Schimdt, die hem dit seizoen al achttien keer liet spelen. In het Portugese nationale elftal kwam de verdediger tot nu toe tot twee interlands, waaronder de wedstrijd tegen Zuid-Korea op dit WK. Het talent maakte de volledige negentig minuten vol.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!