Reactie

Ten Hag gaat los na nederlaag van United: 'Dat moet niet kunnen, is onacceptabel'

Ten Hag gaat los na nederlaag van United: 'Dat moet niet kunnen, is onacceptabel'

07-12-2022 23:50

Erik ten Hag was woensdagavond op zijn zachtst gezegd niet tevreden met wat Manchester United heeft laten zien tegen Cádiz. De Engelse grootmacht trad aan – zonder de WK-gangers – en leed een pijnlijke nederlaag: 4-2.

United knokte zich nog terug na een 0-2 achterstand, maar zag Cádiz daarna weer uitlopen naar een verschil van twee doelpunten. "Bij het eerste doelpunt, een standaardsituatie, was onze organisatie en discipline slecht. Dan krijg je een tegendoelpunt", begon Ten Hag in gesprek met de clubkanalen. "Zij waren dreigend in de omschakeling. Bij het tweede doelpunt waren we niet wakker, onze restverdediging zag er niet best uit. Zeker op het middenveld werden we eruit gelopen. Dat moet niet kunnen, dat is onacceptabel", vervolgde de toch rustig ogende manager.

Doordat een hoop spelers van United actief zijn op het WK, bracht Ten Hag veel jeugd in. De Nederlander zag de wedstrijd als een grote les voor ze. "Ze brachten energie. Ze rennen en vechten op het veld, maar niet altijd vanuit de juiste organisatie. Ze maken fouten en zijn niet gewend aan het spelen op dit niveau. Dit is een goede les voor ze."

Aanstaande zaterdag staat er een zwaardere kluif voor United op het programma. Real Betis is de tegenstander.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!