Nieuws

Als het niet lukt bij het grote Oranje sta ik open voor interlands bij Suriname

"Als het niet lukt bij het grote Oranje sta ik open voor interlands bij Suriname"

07-12-2022 22:25 Laatste update: 22:26
1

Milan van Ewijk staat open voor een interlandcarrière bij Suriname. De rechtsback van SC Heerenveen gaat daar aan denken wanneer het Nederlands elftal voor hem niet meer haalbaar lijkt.

Dat vertelt Van Ewijk in gesprek met FeanFan. De 22-jarige verdediger maakt een goed Eredivisieseizoen en heeft al vier interlands bij Jong Oranje achter zijn naam. "Een mooie beloning voor het harde werk en het pad dat ik heb bewandeld. Ik zat in eerste instantie niet bij de selectie, maar door blessures bij anderen kon ik erbij zijn. Een mooie kans om me te bewijzen", blikt Van Ewijk terug op de momenten in de ploeg van Erwin van de Looi.

Toch hoopt de Heerenveen-speler op meer: het grote Oranje. "Het zou toch fantastisch zijn om in het Nederlands Elftal te spelen? Dat is mijn doel", aldus de verdediger, die wel andere opties gaat onderzoeken als dat er niet in zit. "Als het niet lukt bij het grote oranje sta ik open voor interlands bij Suriname. Maar eerst ligt de focus op Nederland."

Van Ewijk wordt vaak vergeleken met Denzel Dumfries. De jongeling maakte net als de Oranje-international de overstap van een wat kleinere Eredivisieclub (ADO Den Haag) naar Heerenveen, waar hij het nu goed doet. Een volgende stap ligt dan ook op de loer. "Dit seizoen wil ik mezelf blijven ontwikkelen, daardoor kan ik me voorbereiden op de volgende stap. Ik kijk dan niet zozeer naar buiten- of binnenland, maar of de club goed bij me past. Een competitie zoals de Premier League is natuurlijk het hoogst haalbare, hopelijk is dat mijn eindstation", besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!