Nieuws

Cruijff verwacht geen winters vertrek Memphis bij Barça: 'Kijken in de zomer weer'

Cruijff verwacht geen winters vertrek Memphis bij Barça: 'Kijken in de zomer weer'

07-12-2022 21:57
3

Jordi Cruijff ziet geen heil in een winters vertrek van Memphis Depay bij FC Barcelona. Het contract van de Oranje-international loopt weliswaar af, maar de scoutingsdirecteur van de Catalanen acht een transfer niet vanzelfsprekend.

Het verhaal van Memphis is bekend. Hij speelde in de maanden voorafgaand aan het huidige WK nauwelijks bij Barcelona door een blessure. "Memphis heeft niet zoveel kunnen spelen als hij wilde en wat wij als club wilden. In de wedstrijden voor zijn blessure was hij basisklant met een aantal mooie goals", aldus Cruijff tegen het Spaanse Mundo Deportivo.

Niet alleen Memphis' speeltijd, maar ook andere aspecten zijn volgens hem belangrijk bij een eventuele transfer. "Uiteindelijk moeten we er ook rekening mee houden dat Robert Lewandowski nog drie wedstrijden is geschorst. Bovendien is het bij Barcelona logisch dat je een vervanger in huis haalt wanneer een speler vertrekt. Maar als je dan nog steeds niet aan de Financial Fair Play-regels voldoet, waarom zou je het dan doen?"

Cruijff stelt dat ook trainer Xavi vindt dat Memphis zich altijd professioneel opstelt bij Barcelona. "Hij heeft zich altijd voortreffelijk gedragen en Xavi zal de eerste zijn om dat te beamen. Hij zegt altijd dat Memphis een speler is die niet voor problemen zorgt en het uiterste uit zichzelf wil halen. In de zomer zullen we wel weer zien in welke situatie we ons bevinden. Voetbal is veranderlijk."

Memphis kwam in Qatar in alle wedstrijden van het Nederlands elftal in actie, maar begon in de achtste finale tegen de Verenigde Staten pas als basisspeler. Vrijdagavond wacht voor Oranje om 20.00 uur de clash in de kwartfinales tegen Argentinië.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s