Nieuws

'Huurling Barcelona blijft voorlopig bankzitter om tien miljoen euro te besparen'

'Huurling Barcelona blijft voorlopig bankzitter om tien miljoen euro te besparen'

14-12-2021 10:16 Laatste update: 11:28

FC Barcelona wil in de winterse transferperiode de selectie versterken en heeft daarvoor zoveel mogelijk geld nodig. Yusuf Demir lijkt om een bijzondere reden voorlopig niet meer op speelminuten te hoeven rekenen.  

Demir verliet afgelopen zomer Rapid Wien voor Barcelona. De grootmacht uit Catalonië huurt de jonge aanvaller en heeft een verplichte optie tot koop wanneer de Oostenrijker tien duels of meer in actie komt voor de hoofdmacht. Momenteel staat de teller van Demir op negen duels. Mogelijk blijft het daarbij tot januari.  

Als het negentienjarige talent zijn tiende wedstrijd voor Barcelona pas speelt na de winterstop, wordt de huurperiode omgezet in een permanente transfer. Dan gaat de transfer namelijk de boeken in als zomerse overgang. Dat betekent dat de ploeg van trainer Xavi Hernández meer geld tot zijn beschikking heeft in januari om de selectie te versterken. 

Barça probeert op alle kleine beetjes te besparen. Een extra financiële strop van tien miljoen euro betekent dat de komst van winterse versterkingen op de tocht komt te staan. Manchester City-aanvaller Ferran Torres is topkandidaat om de aanval van nieuwe impulsen te voorzien.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!