Nieuws

Teamgenoten en Belgische media eren Hazard: 'Beste Belgische voetballer ooit'

Teamgenoten en Belgische media eren Hazard: 'Beste Belgische voetballer ooit'

07-12-2022 13:59 Laatste update: 14:16
1

De Belgische media staat vol met het afscheid van Eden Hazard bij de Nationale ploeg. Ook zijn teamgenoten eren hem op sociale media.

Het Nieuwsblad stelt dat de legende een magistraal adieu verdient. 'Met Eden Hazard zet één van de beste Belgische voetballers aller tijden, zo niet dé beste, een punt achter zijn interlandcarrière. Wat er de jongste tijd over hem gezegd en geschreven is, ik betreur dat ten zeerste, maar kan het moeilijk een verrassing noemen.' Ook bij Het Laatste Nieuws hebben ze enkel lof voor de aanvoerder van weleer. 'Onversneden klasse en man van de knipoog. Hazard stopt na veertien jaar als Rode Duivel. België zwaait een van zijn allerbeste en sierlijkste internationals ooit uit, op zijn best even ongrijpbaar als zijn luchthartige persoonlijkheid.' Volgens Sporza was het WK in Rusland de grootste prestatie van hem bij de nationale ploeg. 'Met onnavolgbare acties, drie goals en twee assists nam de aanvoerder de Belgen bij de hand richting een bronzen plak.'

Onder andere teamgenoot Kevin De Bruyne eert zijn landgenoot met een post op sociale media. Beide heren konden niet voorkomen dat België roemloos ten onder ging op het WK in Qatar. Hazard moest de laatste wedstrijd tegen Kroatië zelfs op de bank beginnen. Hierdoor droeg De Bruyne de aanvoerdersband namens de nationale ploeg. In totaal speelde Hazard 126 interlands voor België.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie