Exclusive

VN One to Watch: ontketende Fernández is definitie van een complete middenvelder

VN One to Watch: ontketende Fernández is definitie van een complete middenvelder

09-12-2022 13:35 Laatste update: 13:35

In de rubriek One to Watch duikt VoetbalNieuws in de selectie van elke tegenstander die het Nederlands elftal op het WK in Qatar treft, op zoek naar die ene speler waar bondscoach Louis van Gaal zijn spelers extra op moet wijzen. Vrijdag staat het Argentinië van Lionel Messi op de stoep, waar talent Enzo Fernández dit toernooi een hoofdrol heeft opgeëist.

De 21-jarige Jeremías Fernández werd op 17 januari 2001 geboren in de Argentijnse stad San Martín. Daar begon hij met voetballen in de jeugd van La Recova, een van de clubs in zijn geboortestad. De Argentijn maakte op zeer jonge leeftijd al indruk, aangezien hij op vijfjarige leeftijd al naar de hoofdstad Buenos Aires werd gehaald om de jeugdopleiding van River Plate te doorlopen. Dat deed Fernández met verve, waardoor hij in het jaar 2020 zijn debuut in de hoofdmacht mocht maken. In datzelfde jaar werd de middenvelder verhuurd aan Defensa y Justicia, waarna hij een half jaar later weer terugkeerde naar River Plate. Vanaf dat moment verdween de spelmaker niet meer uit het eerste elftal en verdiende hij in de zomer van 2022 een transfer naar Europa: Benfica tikte twaalf miljoen euro voor hem neer.

Bij Benfica gaat het nu snel met Fernández. De Argentijn mocht in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen tegen FC Arouca gelijk op een basisplaats rekenen en kwam daarin gelijk tot scoren. Sindsdien ontwikkelt de middenvelder zich als een raket onder Roger Schimdt en is hij een van de belangrijkste spelers die momenteel bijdraagt aan het daverende succes van de club uit Lissabon: As Águias staan momenteel aan kop in de Liga Portugal en overwinteren als groepswinnaar in de Champions League waarin het Paris Saint-Germain achter zich liet.

Fernández: de definitie van een complete middenvelder

Tijdens dit WK begon Fernández in de eerste groepswedstrijd tegen Saudi-Arabië nog op de bank, maar al snel werd duidelijk dat bondscoach Lionel Scaloni hem nodig had. Na zijn goede invalbeurt in de met 2-1 verloren wedstrijd tegen het land uit het Midden-Oosten, moest de middenvelder tegen Mexico wederom vanaf de bank toekijken. Na een klein uur spelen viel Fernández in en wat bleek: hij was een van de ontbrekende schakels op het Argentijnse middenveld. Het talent deed wat hij al maanden bij Benfica doet: belangrijk zijn in de opbouw, loopvermogen tonen, vechten, gedurfde ballen geven en zelfs scoren. Fernández was goed voor de o-zo belangrijke 2-0 tegen de Mexicanen.

Qua rendement kan het over het algemeen nog wel beter bij het Argentijnse talent. Bij Benfica kwam hij in dertien wedstrijden pas één keer tot scoren en gaf hij drie assists. Daar moet wel bij worden gezegd dat twee daarvan in de Champions League werden geven tegen respectievelijk Juventus en PSG. Al met al zal het Nederlands elftal zich dus naast Messi goed moeten wapenen tegen de ontketende Fernández, die veel in duel zal komen met Oranje-middenvelders Frenkie de Jong en Marten de Roon. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door voetbalnieuws.nl (@voetbalnieuws.vn)

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

No Poll