Nieuws

FIFA-preses Infantino spreekt over beste WK ooit: 'Alles van hoge kwailiteit'

FIFA-preses Infantino spreekt over beste WK ooit: 'Alles van hoge kwailiteit'

07-12-2022 12:46 Laatste update: 13:08
3

Gianni Infantino spreekt, nu het toernooi richting de kwartfinale gaat, over het beste WK ooit. De FIFA-preses ziet dat nog nooit zo veel mensen keken naar het WK en het niveau nog nooit zo hoog was.

Infantino vertelt in een gesprek op de FIFA-website dat het WK in Qatar de beste groepsfase ooit op een eindronde was. "Ik heb alle wedstrijden gezien en ik zal het heel simpel uitleggen. Dit is het beste WK ooit. Het is zo veelbelovend voor het vervolg. De wedstrijden zijn van hoge kwaliteit in prachtige stadions, wat we overigens al wisten. Het publiek was ongelofelijk. Gemiddeld meer dan 51.000 per wedstrijd." In de groepsfase eindigde maar liefst zeven wedstrijden in een 0-0 eindstand, maar dat mocht de pret blijkbaar niet drukken.

Infantino sprak zijn bewondering uit over het feit dat alle continenten vertegenwoordigd waren in de achtste finale. "Er zijn geen kleine teams en geen grote teams meer. Het niveau is erg, erg gelijk. Voor het eerst gingen er landen van alle continenten door naar de knock-out fase. Voor het eerst in de geschiedenis. Dat laat zien hoe groots voetbal is geworden wereldwijd."

De preses vervolgde zijn verhaal door de kijkcijfers aan te halen. "Op TV worden er records verbroken. We hebben al meer dan twee miljard kijkers gehad. Echt ongeloofelijk. Uit cijfers blijkt dat er 2.45 miljard mensen hebben gekeken naar de eerste 48 wedstrijden. Daarnaast vielen er 28 doelpunt in de achtste finale, het meeste ooit sinds de introductie hiervan." Infantino is in het interview niet ingegaan op de politieke statements of problematiek rondom Qatar.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie