Nieuws

Ook Gakpo spreekt Oranje-voorkeur uit: 'Dat is niet echt mijn kwaliteit'

Ook Gakpo spreekt Oranje-voorkeur uit: 'Dat is niet echt mijn kwaliteit'

07-12-2022 10:47
1

Terwijl Cody Gakpo eerst zijn twijfels had, heeft de aanvaller van PSV nu toch een duidelijke voorkeur voor de nummer tien-positie bij Oranje. Dat laat hij weten tegenover De Telegraaf.

"Voor mij is het belangrijk dat ik met mijn gezicht naar het doel van de tegenstander in actie kom. Dan kom ik in mijn kracht", aldus Gakpo tegenover De Telegraaf. Bij PSV kan de aanvaller die acties maken vanaf de linkerkant, maar Oranje speelt niet met een links- of rechtsbuiten.

De laatste wedstrijden werd Gakpo als spits naast Memphis Depay geposteerd. Daar voelt de WK-topscorer van Oranje zich niet helemaal op zijn gemak. "In de spits sta je toch wat meer met je rug naar de goal. Dat is niet echt mijn kwaliteit. Zeker in dit systeem voel ik me op 10 toch wel wat vrijer."

Vrijdag staat Oranje tegenover Argentinië in de kwartfinale van het WK. "Of er door Messi grote ruimtes om het middenveld ontstaan? Dat gaan we analyseren. Om te bekijken hoe we die ruimtes het beste kunnen aanvallen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!