Nieuws

Afellay spreekt relschoppers toe na stunt Marokko: 'Kan niet hard genoeg straffen'

Afellay spreekt relschoppers toe na stunt Marokko: 'Kan niet hard genoeg straffen'

06-12-2022 23:19

Ibrahim Afellay is apetrots op de stunt van Marokko tegen Spanje, maar schaamt zich kapot voor de relschoppers die de straten in Amsterdam onveilig maken. Volgens de oud-voetballer kunnen de supporters die overgaan op vernielingen niet hard genoeg worden gestraft.

Bij de NOS wordt gesproken over de ongeregeldheden die zijn voorgekomen door de zege van Marokko. Op de meeste plekken wordt vreedzaam feest gevierd, maar in sommige steden gaan het toch mis. "Wat moet je hier eigenlijk van zeggen? Triest, schandalig. Niets keurt dit gedrag goed", spreekt Afellay vanuit zijn hart. "Dit is gewoon tuig. Dit kun je niet hard genoeg straffen. Dit is ook een voorbeeld waarbij de goeden onder de slechten moeten lijden. Er zijn meer dan genoeg mensen die wél het goede voorbeeld geven en er echt een feest van maken."

"Het is zo verschrikkelijk triest dat er dit soort gasten zijn die het altijd moeten verpesten voor de goeden", besluit Afellay. Rafael van der Vaart waardeert de woorden van Afellay. "Het komt ook uit de grond van mijn hart", benadrukt de oud-speler. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!