Nieuws

Bondscoach Spanje vol lof over Marokkaanse doelman: 'Hij is spectaculair'

Bondscoach Spanje vol lof over Marokkaanse doelman: 'Hij is spectaculair'

06-12-2022 20:36

Bondscoach Luis Enrique is onder de indruk van de prestaties van Yassine Bounou, de doelman van Marokko. De sluitpost stopte twee strafschoppen in de achtste finale tegen Spanje en zorgde er mede voor dat Marokko naar de kwartfinales doorstroomt. 

Enrique was logischerwijs ontzet na zijn uitschakeling met Spanje, dat na de groepsfase nog als één van de favorieten werd gezien, maar blijft complimenteus over de tegenstander. De bondscoach staat achter zijn spelers en voelt zich verantwoordelijk voor de uitschakeling. "Ik heb de eerste drie nemers aangewezen", zei de Spanjaard op het persmoment. "De overige volgorde mochten ze zelf bepalen op basis van gevoel."

Bounou kan op complimenten rekenen van de bondscoach. "Bono is een spectaculaire doelman. Vandaag was hij geweldig", stelt Enrique. "Ons land zal op een nieuwe kans moeten wachten. Het spijt me enorm voor de fans. Het heeft niet zo mogen zijn. We hebben het geprobeerd. Sorry." Marokko treft Portugal óf Zwitserland in de kwartfinale van het WK. De twee landen spelen dinsdagavond om een ticket voor de laatste acht landen. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!