Nieuws

Juventus hangt zware straf boven het hoofd: 'Kan zelfs leiden tot degradatie'

Juventus hangt zware straf boven het hoofd: 'Kan zelfs leiden tot degradatie'

06-12-2022 17:05 Laatste update: 17:05

Juventus moet vrezen voor een terugplaatsing naar de Serie B, meldt Mattia Grassani, een bekende sportrechtadvocaat in Italië. Naar verluidt heeft De Oude Dame gesjoemeld met salarisbetalingen en transfersommen.

Wanneer Juventus strafbaar bevonden blijkt, verwacht Grassani een zware straf voor de Italiaanse grootmacht. "Dit is het grootste onderzoek in de geschiedenis van Juventus, groter nog dan het onderzoek van Calciopoli in 2006 (het controversiële omkoopschandaal dat leidde tot terugplaatsing naar de Serie B, red.)", aldus de sportrechtadvocaat in gesprek met RAI1. "Het onwettige gedrag waarvan ze beschuldigd worden kent zijn gelijke niet."

Grassani weet dat Juventus op sportief niveau meer riskeert dan een boete of een bescheiden straf. "Dit alles kan leiden tot zware straffen omdat de regels zeggen dat sjoemelen met documenten hele grote consequenties heeft. De regels melden dat als een club het seizoen is begonnen met hulp van frauduleuze handelingen, dat ze kunnen worden uitgesloten van deelname. Het kan leiden tot degradatie en zelfs het inleveren van kampioenschappen."

Juventus zal snel weten waar het aan toe is. "Rechtsspraak in de sport verloopt snel. Het kan nog dit seizoen afgerond worden en de straf gaat per direct in", besluit Grassani.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!