Reactie

Dumfries heeft geen genade voor Messi: 'Willen harten van Nederland vervullen'

Dumfries heeft geen genade voor Messi: 'Willen harten van Nederland vervullen'

06-12-2022 12:03 Laatste update: 12:06

Denzel Dumfries werkt met het Nederlands elftal toe naar de kwartfinale van het WK tegen Argentinië. De rechtsback ligt niet wakker van Lionel Messi, maar erkent dat er wel wat druk van zijn schouders is gevallen.

Dumfries was zaterdag belangrijk tijdens de gewonnen wedstrijd van Oranje, maar zijn mooiste voetbalavond ooit was het niet. "Nee denk het niet, zo beleefde ik het niet. Heel apart hè, je hebt gescoord en geeft twee assists, maar ik beleefde het niet zo nee", begint de verdediger in gesprek met de NOS. "Misschien komt het omdat we een doel hebben en dat is niet de achtste finale. Het is nog niet af, de mooiste avond moet nog komen."

De rechtsback van Internazionale wacht een speciale avond: hij treft Messi op zijn pad. Dumfries is er naar eigen zeggen niet zo mee bezig. "Tuurlijk is het een fantastische speler, maar de wedstrijd is Nederland-Argentinië en wordt niet gewonnen door één speler", vervolgt de Oranje-international, die er niet wakker van ligt als hij een einde maakt aan de last dance van de Argentijnse ster. "Volgens mij maken we zestien miljoen mensen blij, daar voetballen we voor. Wij willen de harten van Nederland vervullen. Ik ben niet bezig met een tegenstander die je dan in rouw dompelt."

Oranje had maandag een dag van ontspanning, wat ook Dumfries goed heeft gedaan, die wel wat druk voelde. "De groepsfase was goed voor ons als team. Maar goed, je wil belangrijk zijn voor de ploeg. Fijn dat je dat kan zijn, er zat wel druk op. Je denkt al een jaar over het WK", vervolgt de verdediger, die al tijden met een sportpsycholoog praat. "Iedereen kampt wel eens met een periode waarin het zwaar is. Ik kan het iedereen aanbevelen, op zoek te gaan naar iemand waarop je kunt terugvallen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!