Reactie

Van Gaal vergelijkt Brazilië met Oranje: 'Die spelen eigenlijk hetzelfde voetbal'

Van Gaal vergelijkt Brazilië met Oranje: 'Die spelen eigenlijk hetzelfde voetbal'

06-12-2022 11:41
1

Louis van Gaal vergelijkt Brazilië met het Nederlands elftal. De bondscoach kijkt ervan op dat de Goddelijke Kanaries met fluwelen handschoenen worden benaderd in de Nederlandse media, terwijl dat voor Oranje niet geldt.

Brazilië maakte maandagavond indruk door een geweldige eerste helft te spelen tegen Zuid-Korea. De Zuid-Amerikanen maakten indruk, ook op de Nederlandse media, wat Van Gaal verbaast. "Brazilië heb ik gisteren ook een stuk van gezien, die spelen eigenlijk hetzelfde voetbal als het Nederlands elftal. Zij spelen vanuit een compacte defensie en schakelen heel snel om", aldus de bondscoach in gesprek met ESPN.

De ploeg van bondscoach Tite scoorde vier keer voor de rust, waar een aantal parels van treffers bij zaten. Volgens Van Gaal tipte geen één van die doelpunten aan de 1-0 van Oranje tegen de Verenigde Staten. "Wij hebben ook zo gescoord. Ons doelpunt was veel mooier: dat was een teamgoal. Dat stijgt boven alles uit. Dat is het mooiste moment van dit WK. Twintig keer overspelen in hoog tempo, het was echt een supergoal."

Dat Van Gaal druk is met de voorbereiding op Argentinië, blijkt wel uit zijn antwoord over wat hij van de andere landen vindt. "Ik zou niet weten wie het meeste indruk op mij gemaakt heeft. Frankrijk heb ik bijvoorbeeld nog niet gezien, Argentinië natuurlijk wel", aldus de 71-jarige Amsterdammer, die niet opkijkt van wie de kwartfinale heeft gehaald. "Ik had ze ook voorspeld, ze zijn allemaal doorgekomen. Het is allemaal niet zo vreemd", besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!