Reactie

Slot op de deur van Marokko: 'Ik bewaak hier de balans op het middenveld'

Slot op de deur van Marokko: 'Ik bewaak hier de balans op het middenveld'

06-12-2022 11:27 Laatste update: 11:29

Sofyan Amrabat maakt zich op voor de kraker tussen Marokko tegen Spanje in de achtste finales van het WK in Qatar. De 26-jarige middenvelder voelt zich als een vis in het water bij de Leeuwen van de Atlas.

Net als vier jaar geleden staat er dinsdagavond wederom een onderonsje op het programma tussen Marokko en Spanje. Destijds eindigde het duel in een 2-2 gelijkspel, maar de Afrikaanse ploeg die nu op het veld staat zit een stuk anders in elkaar. Amrabat ziet wel gelijkenissen met de editie van 2018.

"Toen werden we ook al enorm gesteund door de fans. De wedstrijden op dit WK voelen als thuiswedstrijden voor ons. Bij de achtste finale zal dat wederom zo zijn", aldus de voormalig Eredivisiespeler in gesprek met het Algemeen Dagblad. De Marokkaanse fans vallen op tijdens dit WK, niet altijd in positieve zin. "Als je de beelden ziet van de mensen in Marokko, dat is zo mooi. Daar gaat het niet fout. In sommige steden in Europa helaas wel. Wat daar gebeurt, betreuren wij zeer. Het zijn geen fans, het zijn relschoppers."

Naast de taferelen buiten het veld is er in voetballend opzicht niets aan te merken op Marokko. Amrabat speelt een meer dan solide WK en is niet meer weg te denken uit de basiself van bondscoach Houalid Regragui. "Ik doe mijn best. Ik bewaak hier de balans op het middenveld", vervolgt de taakbewuste speler van Fiorentina, die eigenlijk wel moet. "Bij Marokko hebben we veel aanvallend ingestelde spelers. Dus het is wel nodig", besluit hij met een knipoog.

Marokko en Spanje treffen elkaar dinsdagmiddag om 16.00.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie