Nieuws

PSV brengt contractnieuws: 'Het mooiste compliment dat we kunnen krijgen'

PSV brengt contractnieuws: 'Het mooiste compliment dat we kunnen krijgen'

06-12-2022 10:32

PSV heeft het contract van Ernest Faber opengebroken. De Eindhovenaren hebben hun hoofd-jeugdopleiding nu tot de zomer van 2026 aan de club verbonden.

Faber heeft al de nodige functies bekleed in het profvoetbal. De voormalig profvoetballer startte zijn trainerscarrière in 2007 bij FC Eindhoven, waarna hij klussen op zich nam als assistent van het Nederlands elftal en PSV. Als hoofdtrainer was de geboren man uit Geldrop actief voor NEC en FC Groningen. Ook nam hij de hoofdmacht van de Eindhovenaren zelf één seizoen lang onder zijn hoede, maar daarna trad hij in de functie die hij nu heeft.

"We zijn erg tevreden over de ontwikkeling van onze jeugdopleiding", begint algemeen directeur Marcel Brands op de clubsite. "Als leidinggevende van de PSV Academy speelt Ernest daar een grote rol in en daarom zijn we blij dat hij bij ons blijft."

Naast Brands is ook Faber zelf tevreden met zijn contractverlenging. "Het is geweldig om van dat proces deel uit te mogen maken. We steken er met z'n allen ontzettend veel tijd in en we zien het niveau stap voor stap stijgen. De hoofdtrainer van de A-selectie (Ruud van Nistelrooij, red.) neemt de spelers die vanuit de Academy doorstromen zeer serieus en dat is het mooiste compliment dat we kunnen krijgen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!