Meningen verdeeld over 'swingend' Brazilië: 'Dat vond ik een beetje ver gaan'

06-12-2022 10:15

Kenneth Perez kan het wel hebben dat de spelers van Brazilië hun doelpunt swingend vieren. De analist genoot van het plezier dat de Zuid-Amerikanen uitstraalde in de met 4-1 gewonnen wedstrijd tegen Zuid-Korea, maar kan niet op begrip rekenen van de tafelgenoten in het programma WK-Praat van ESPN.

Brazilië had het tegen Zuid-Korea niet alleen voetballend op hun heupen, maar de spelers bleken ook over de nodige danskwaliteiten te beschikken. Voor rust werd er liefst vier keer gescoord en ook vier keer werd het doelpunt op dezelfde wijze gevierd. Zelfs bondscoach Tite deed een keer mee.

De meningen over het tafereel zijn wat verdeeld, zo ook in het programma WK-Praat van ESPN. "Het is wel een beetje provoceren, zeker wanneer de trainer het ook doet. Dat vond ik een beetje te ver gaan", begon Karim El Ahmadi, die bijval krijgt van Leo Driessen "Belachelijk, het is echt respectloos naar je tegenstander."

Perez heeft een heel andere mening. Volgens de Deen was het gewoon uiten van voetbalplezier. "Het stond 4-0 na dertig minuten dus dan is de wedstrijd gespeeld. Zij hebben een andere manier van juichen. Ik vond het niet per se respectloos. Het waren gewoon jongens die ervan genoten om op het veld te staan. Alles lukte, ze wilden het gewoon samen vieren."

Door de swingende overwinning van Brazilië staat het in de kwartfinale van het WK. Daarin treffen de Zuid-Amerikanen Kroatië, de WK-finalist van 2018.