Nieuws

Afellay weet dat druk op Messi immens is: 'Móét Argentinië naar die prijs loodsen'

Afellay weet dat druk op Messi immens is: 'Móét Argentinië naar die prijs loodsen'

06-12-2022 08:51
1

Oranje staat vrijdag tegenover het Argentinië van Lionel Messi. Ibrahim Afellay speelde samen met de Argentijn bij FC Barcelona en bewaart daar goede herinneringen aan.

"Je komt dan bij je nieuwe club en je ontmoet Messi, maar ook Xavi en Iniesta. Dat zijn niet de minsten, die dag zal je altijd bijblijven", begint Afellay tegenover de NOS. De oud-PSV'er verzorgde de assist op Messi bij de 2-0 overwinning op Real Madrid in de halve finale van de Champions League en dat jaar ging de beker ook naar Barcelona. "Dat was een fantastisch moment, zeker omdat de wedstrijd op slot zat. Ik kwam erin en kon het openbreken. Dat vergeet je nooit meer."

Afellay is lovend over zijn voormalig teamgenoot. "Hij is altijd al een leider geweest. Leiderschap wordt vaak geassocieerd met iemand die verbaal erg aanwezig is. Hij heeft vaak genoeg met zijn voeten gesproken en dat doet hij nog steeds." De analist weet dat de druk op Messi immens hoog is momenteel. "Hij moet het doen, hij moet Argentinië naar die prijs loodsen. Je kunt je voorstellen dat de druk op zijn schouders enorm is."

Toch ligt de Argentijn daar niet wakker van volgens Afellay. "Messi weet heel goed hoe hij met die druk om moet gaan, want hij verbetert nog altijd het ene record na het andere. Hij is al jaar in jaar uit de beste. En dat is hij nog steeds. Heel Argentinië leunt op hem. Hij neemt iedere keer de verantwoordelijkheid en is beslissend. Ik ben heel erg dankbaar dat ik met hem heb mogen spelen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!