Live

LIVE: Marokko wint van Spanje na strafschoppen en is kwartfinalist (gesloten)

LIVE: Marokko wint van Spanje na strafschoppen en is kwartfinalist (gesloten)

06-12-2022 18:30 Laatste update: 18:30
2

Het Marokko van Hakim Ziyech, Noussair Mazraoui, Sofyan Amrabat en Zakaria Aboukhlal neemt het om 16.00 uur in de achtste finale van het WK op tegen Spanje. De ploeg van bondscoach Walid Regragui hoopt weer te stunten en zich zo voor het eerst te plaatsen voor de kwartfinale een WK. In dit liveblog van VoetbalNieuws volg je alle ontwikkelingen voor, tijdens en na het duel.

Marokko kent een geweldig toernooi tot op heden. De Marokkanen speelden hun eerste groepsduel gelijk tegen vicewereldkampioen Kroatië. Daarna werd er met 0-2 gewonnen tegen België, waarna ook Canada met een 1-2 verlies het veld af werd gestuurd. Daardoor plaatste de ploeg van Ziyech en co. zich als nummer één van de groep voor het eerst in 36 jaar voor de achtste finale van het WK.

Spanje begon voortvarend aan het WK met een 7-0 zege op Costa Rica, maar daarna ging het minder. Tegen het sterke Duitsland bleef de ploeg van bondscoach Luis Enrique steken op een 1-1 gelijkspel. De laatste wedstrijd in de groepsfase werd met 2-1 verloren van reuzendoder Japan. Spanje was zelfs enkele minuten virtueel uitgeschakeld, toen Costa Rica op voorsprong kwam tegen Duitsland. Uiteindelijk plaatsten de Spanjaarden zich nipt voor de achtste finale. 

Opstelling Marokko: Bono; Hakimi, Saïss, Aguerd, Mazraoui; Ounahi, Amrabat, Sabiri, Ziyech, En-Nesyri, Boufal

Opstelling Spanje: Simón; Llorente, Rodri, Laporte, Alba; Pedri, Busquets, Gavi; Torres, Asensio, Olmo

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!