Nieuws

Amrabat: 'Marokko betreedt het veld met een 'wij-zijn-niet-bang'-mentaliteit'

Amrabat: 'Marokko betreedt het veld met een 'wij-zijn-niet-bang'-mentaliteit'

05-12-2022 23:28

Nordin Amrabat is erg gecharmeerd van de Marokkaanse bondscoach Walid Regragui. De voormalig international van Marokko ziet dat de Leeuwen van de Atlas als een 'hecht team' spelen.

"Ze hebben een heel goede coach", zegt Amrabat tegenover ESPN. "Hij laat ze goed georganiseerd voetballen. Ik hoor ook dat de coach de ploeg heel goed en op een professionele manier voorbereidt. Hij prikkelt de spelers ook voor elk spel en zorgt ervoor dat ze opgepompt worden. Marokko betreedt het veld met een 'wij-zijn-niet-bang'-mentaliteit."

"Ze spelen als een eenheid en zijn erg geduldig", vervolgt de 64-voudig Marokkaans international. "In het verleden waren we erg ongeduldig omdat we snel wilden scoren en als we dat niet deden, namen we nog meer risico en gaven we meer ruimte aan tegenstanders. Dat is een groot verschil met hoe wij spelen nu."

De broer van WK-ganger Sofyan Amrabat weet waarom het Marokkaanse elftal zo goed presteert dit wereldkampioenschap. "Het geheim is dat Marokko geen one-man-show is", zegt het. "Ze spelen samen als een team."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!