Nieuws

Buitenlandse pers lyrisch: 'Brazilië verbaasde de wereld met galavoorstelling'

Buitenlandse pers lyrisch: 'Brazilië verbaasde de wereld met galavoorstelling'

05-12-2022 22:32 Laatste update: 22:36

Brazilië won maandagavond dankzij een uitstekende eerste helft met 4-1 van Zuid-Korea. De Brazilianen speelden met vlagen fantastisch voetbal. De buitenlandse media zijn lovend over het spel van De Goddelijke Kanaries.

'Ramba Samba, Brazilië scoort en danst om de titel', kopt het Duitse BILD. 'De Zuid-Amerikanen blazen Zuid-Korea omver en onderstrepen hun rol als favoriet. Brazilië kwam via Vinicius Junior en Neymar vroeg op voorsprong, dan wordt het magisch', is de Duitse krant duidelijk. 

BBC deelt de mening van BILD, het Britse medium spreekt van een 'subliem' Brazilië. 'Gedurende de eerste 45 minuten behaalde Brazilië een niveau dat geen enkel land tot dus ver heeft behaald. Het doelpunt van Richarlison was een gouden moment dit toernooi, gevolgd door een teamdans waar bondscoach Tite ongerijmd aan meedeed.'

Ook in Spanje is de pers te spreken over de prestatie van De Goddelijke Kanaries. 'Brazilië verwondert zich met een tentoonstelling van voetbal en doelpunten', kopt Mundo Deportivo. 'Brazilië verbaasde de wereld met een voetbaltentoonstelling op het hoogtepunt van zijn glorieuze tijden. Iedereen danst in dit team dat op het ritme van de samba speelde tegen een toegewijd Zuid-Korea'

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!