Breaking news

Brazilië trapt gaspedaal één helft vol in en wint overtuigend van Zuid-Korea

05-12-2022 21:54

Een swingend Brazilië met Neymar als basisspeler heeft zonder problemen de kwartfinale van het WK bereikt. De Goddelijke Kanaries trapten in de eerste helft het gaspedaal volledig in tegen een weerloos Zuid-Korea en won volkomen verdiend met 4-1. Na het wervelende eerste bedrijf geloofde de ploeg van Tite het wel na de onderbreking en liet het de touwtjes stevig vieren, waardoor de Aziaten nog iets terug konden doen.

De wedstrijd was nog geen zeven minuten oud of de openingstreffer stond al op het scorebord. Na een even fraaie actie als voorzet van Raphinha stond Vinícius Júnior in een overvol strafschopgebied op precies de juiste plek. De Braziliaan bleef rustig en plaatste de bal bekeken in de bovenhoek: 1-0.

Vijf minuten later lag ook het tweede doelpunt al tegen de touwen. De van een blessure herstelde Neymar mocht aanleggen vanaf elf meter na een lompe overtreding op Richarlison. De vedette bleef ijzig kalm vanaf elf meter en schoot raak. Op Brazilië stond geen maat en via een weergaloze teamaanval werd de derde treffer van de avond nog binnen het half uur gemaakt.

Richarlison hield een afvallende bal een aantal keer hoog met zijn hoofd, waarna Brazilië er razendsnel op los combineerde. Met een geweldige steekbal zette Thiago Silva de Tottenham Hotspur-spits vrij voor de keeper en hij schoof eenvoudig binnen. Lucas Paquetá bepaalde de ruststand op 4-0 door op fraaie wijze binnen te volleren na een bekeken wippertje van Vinícius Junior.

Na de onderbreking schakelde Brazilië een aantal versnellingen terug en golfde het spel op en neer. Diverse goede kansen werden om zeep geholpen door Heung-min Son. Ook Hee-Chan Hwang had het vizier niet op scherp staan; Alisson Becker trad enkele malen knap reddend op. Seung-Ho Paik wist uiteindelijk wél het net te vinden: op geweldige wijze knalde de Zuid-Koreaan snoeihard raak van buiten de zestien.

In het restant van het duel bleven de beste kansen voor Braziliaan. Tite greep de 4-1 voorsprong aan om Alisson naar de kant te halen ten faveure van derde doelman Weverton van Palmeiras. Met de entree van de keeper deed de bondscoach al een beroep op alle (!) 26 spelers die de Braziliaanse selectie rijk is. Na tachtig minuten zat ook het duel voor Neymar erop, die een fitte en sterke indruk maakte.

Dankzij de bijzonder overtuigende zege op Zuid-Korea is plaatsing voor de kwartfinale een feit voor Brazilië. Daarin is Kroatië de tegenstander, dat eerder op de maandag na strafschoppen afrekende met Japan.