Nieuws

Argentinië was op het WK in Brazilië een sterkere ploeg dan nu

"Argentinië was op het WK in Brazilië een sterkere ploeg dan nu"

05-12-2022 21:17

Ron Vlaar weet als ervaringsdeskundige als geen ander wat er komt kijken bij het afstoppen van Lionel Messi in een wedstrijd op het WK. Ron Beton stond acht jaar geleden tegenover de Argentijnse dribbelaar, maar zegt niet één op één aan La Pulga te zijn gekoppeld. Daarnaast acht hij het huidige Argentijnse elftal minder dan het team uit 2014.

Van een bijzondere voorbereiding was geen sprake om Messi van score te houden, blikt Vlaar terug in gesprek met Voetbal International. "Er werd niemand van ons aan hem gekoppeld", vertelt hij tegenover VI. "Het is belangrijk dat je Messi in de gaten blijft houden als je zelf als ploeg aan het aanvallen ben."

Qua strijdplan is er volgens de inmiddels gestopte centrumverdediger maar weinig veranderd in de afgelopen acht jaar. "Messi zoeken en direct aanspelen. Ik vond Argentinië op het WK in Brazilië een sterkere ploeg hebben dan nu. Toen hadden ze naast Messi ook nog topspelers als Higuaín, Agüero, Mascherano, een jongere Di María. Meer individuele topkwaliteit dus. Bovendien is Messi inmiddels acht jaar ouder", aldus Vlaar.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!