Opinie

Slot komt terug op woorden over Braziliaan: 'Dat logenstraft hij volledig'

Slot komt terug op woorden over Braziliaan: 'Dat logenstraft hij volledig'

05-12-2022 21:04
0

Arne Slot kan er met zijn hoofd niet bij dat Zuid-Korea met opportunistisch aanvalsspel het Brazilië moeilijk denkt te kunnen maken. Bij rust kijken de Aziaten tegen een 4-0 achterstand aan. Collega-analist Youri Mulder bij de NOS is vol lof over de openingstreffer van Vinícius Júnior.

Brazilië swingde in het eerste bedrijf op ongekende wijze en reet de Zuid-Koreaanse verdediging keer op keer open. Dat de rust bereikt werd met 'slechts' 4-0, mag een wonder heten. "Als je tegen één van de beste landen van de wereld moet en je zo veel ruimte weggeeft, kan je het misschien onverstandig noemen", vertelt Slot in de studio van de NOS.

De derde goal van Brazilië maakt indruk. Richarlison was het eindstation van een heerlijke Samba-aanval. "Die pass van Thiago Silva is echt geweldig. Ik had voor de wedstrijd gezegd dat hij aan de bal niet zo geweldig was, maar dat logenstraft hij volledig. Net zoals mijn uitspraak dat het geen ruime overwinning zou worden, niet gaat uitkomen", knipoogt Slot.

Dat Vinícius in een overvol zestienmetergebied bij het maken van de 1-0 rustig bleef, getuigt volgens Mulder van grote klasse. "Je zou zeggen dat hij hem er in één keer zou schieten. Hij neemt hem aan en zoekt het hoekje uit. Het is ingenieus gedaan van Vinícius." Over de penalty, toegekend na een overtreding op Richarlison, bestond geen twijfel voor Mulder. "De domheid moet bestraft worden. Hij raakt het puntje van zijn voet."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie