Nieuws

Braziliaanse media komen superlatieven tekort: 'Verliezen is onmogelijk'

Braziliaanse media komen superlatieven tekort: 'Verliezen is onmogelijk'

05-12-2022 20:54

De Braziliaanse media kunnen hun ogen niet geloven over het spel van de eigen nationale ploeg. De pers komt superlatieven tekort om het Sambavoetbal van De Goddelijke Kanaries in de eerste helft tegen Zuid-Korea te omschrijven: 4-0.

'Brazilië laat een show zien', kopt Correio Braziliense op de eigen website.  Het is een klein wonder dat Brazilië de kleedkamer opzoekt met een 4-0 tussenstand tegen het weerloze Zuid-Korea.. De score had gemakkelijker hoger uit kunnen vallen, ware het niet dat in de slotfase van het eerste bedrijf de nodige mogelijkheden om zeep werden geholpen. Folha de Sao Paulo schrijft dat verliezen 'onmogelijk' is geworden voor de nationale ploeg.

Het liveblog van de grote krant O Globo overstroomt met bijdrages. 'Wie wil dansen, Paquetá zal het je leren', valt onder meer te lezen. Daarnaast toont de krant zich sarcastisch. 'De Uruguayanen slaken een zucht van verlichting en beseften dat de uitschakeling in de groepsfase misschien toch niet zo erg was', klinkt het.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!