Nieuws

Japanse media lovend: 'Dit toernooi is een verschuiving, poule des doods gewonnen'

Japanse media lovend: 'Dit toernooi is een verschuiving, poule des doods gewonnen'

05-12-2022 20:29

De Japanse media zijn ondanks de uitschakeling lovend over het optreden van de eigen nationale ploeg. Trots overheerst na de eerdere groepswinst in poule E. Tegelijkertijd worden de strafschoppennemers gekraakt.

Uiteindelijk kostten de strafschoppen Japan de kop tegen Kroatië. Doelman Dominik Livaković groeide uit tot absolute uitblinker door liefst drie penalty's te keren. Het is dan ook weinig verrassend dat de krant The Yomiuri Shimbun rept over een 'verwarde' penaltyserie en oordeelt dat de spelers hebben gefaald.

De Mainichi Shimbun constateert dat de kwartfinales wederom te hoog gegrepen was voor Japan, net als in 2002, 2010 en 2018. The Japan Times kopt met 'WK-run eindigt met heartbreak tegen Kroatië'. "We hebben de afgelopen vier jaar elke dag hard gewerkt om onszelf uit te dagen om dit te bereiken", vertelde voormalig VVV'er en Japan-captain Maya Yoshida na afloop van het duel tegen de krant. "Ik ben teleurgesteld door het resultaat."

Net als de Mainichi Shimbun staat ook The Japan Times stil bij het pijnlijke gegeven dat voor de vierde keer de achtste finale het eindstation is. 'Maar dit toernooi - het zevende achtereenvolgende WK-optreden van Japan - markeerde een verschuiving ten opzichte van de andere deelnames. Voormalig wereldkampioenen Duitsland en Spanje werden verslagen en groep E werd gewonnen, door velen beschouwd als de poule des doods', aldus de Engelstalige Japanse krant.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!