Nieuws

Zwitserse bondscoach over Portugese vedette: 'Zullen geen man opofferen voor hem'

Zwitserse bondscoach over Portugese vedette: 'Zullen geen man opofferen voor hem'

05-12-2022 18:09

Murat Yakin, de bondscoach van Zwitserland, is niet van plan om zich aan te passen aan Portugal. Hij heeft vertrouwen in zijn ploeg en denkt de kwartfinale te kunnen halen.

"Ik weet hoe we gaan presteren", aldus Yakin op de persconferentie in aanloop naar het treffen met Portugal. "We zijn sterk genoeg om iedere tegenstander te frustreren. Als we het maar voor elkaar krijgen ons eigen spel te spelen."

Cristiano Ronaldo is nog altijd de grote man bij Portugal. De bondscoach van Zwitserland is desondanks niet van plan om de vedette extra in het oog te houden. "We weten dat Ronaldo een wedstrijd kan beslissen en zullen hem geen ruimte geven. Een speciale tactiek? Voor Ronaldo zullen we geen man opofferen."

Yakin droomt van de kwartfinale op het WK in Qatar. "We weten dat we een unieke kans hebben. Maar we kijken gewoon nuchter naar deze wedstrijd en naar de manieren hoe we hem moeten winnen. Ik ben ben rustig, want ik heb alle spelers tot mijn beschikking. Dat is een luxe."

De kraker tussen Zwitserland en Portugal begint dinsdag om 20.00 uur.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!