Nieuws

FC Twente heeft Zerrouki-opvolger al rondlopen: 'Hij is zo gedreven'

FC Twente heeft Zerrouki-opvolger al rondlopen: 'Hij is zo gedreven'

05-12-2022 15:25

Irakli Yegoian laat zich gelden in de voorbereiding bij FC Twente op de tweede seizoenshelft. De 18-jarige Georgiër kan volgens clubwatcher Leon ten Voorde van het TC/Tubantia bestempeld worden als de natuurlijke opvolger van Ramiz Zerrouki.

De tiener vertrok als kind naar Nederland en heeft er ondanks zijn nog prille leeftijd al een bewogen leven op zitten. "Het is een jongen die al een hele lange weg heeft afgelegd in Nederland langs asielcentra", zegt Ten Voorde in podcast De Ballen Verstand. "Dat is best wel een bijzonder verhaal. Hij komt uit Georgië en heeft in elf asielcentra gezeten met zijn familie. Zijn familie woont in Amersfoort, maar hij woont samen met Ramiz Zerrouki bij een gastgezin. Het zijn een beetje broertjes van elkaar."

Twee jaar geleden zag de Tubantia-journalist Yegoian voor het eerst. "Die jongen is zó gedreven en bezig om beter te worden. Hij mocht in de voorbereiding aansluiten bij de selectie, doet het aardig, maar heeft nog geen contract. Hij is 18 jaar, maar daar zit veel potentie in. Het is een middenvelder die een Zerrouki in de dop is. Als hij zich doorontwikkelt met zijn mentaliteit kan het een heel aardige speler opleveren."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!