Nieuws

Lewandowski mag op vakantie na uitschakeling: schorsing in La Liga definitief

Lewandowski mag op vakantie na uitschakeling: schorsing in La Liga definitief

05-12-2022 14:27
1

Robert Lewandowski staat voorlopig niet op het veld bij FC Barcelona. De schorsing van drie wedstrijden die de Pool boven het hoofd stond, gaat definitief door. De Spaanse voetbalbond verwierp maandag een beroep van de Catalaanse club.

Lewandowski kreeg in november twee gele kaarten in het duel met Osasuna. Bij het verlaten van het veld maakte de Poolse spits een beweging met de vinger en de neus en dat schoot bij de arbitrage in het verkeerde keelgat. In de Poolse cultuur zou het gebaar een belediging zijn richting de scheidsrechter, Lewandowski beweerde dat het gebaar naar trainer Xavi Hernández toe was.

De Pool is topscorer van de Primera División, maar kan voorlopig niet aan zijn conto van dertien treffers werken. Polen speelt op het WK ook geen rol van betekenis meer: het land ging vrij roemeloos ten onder tegen Frankrijk vanwege een uitblinkende Kylian Mbappé. Lewandowski schoot wel in de dying seconds nog een eretreffer binnen tegen Les Bleus vanuit een strafschop. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!