Nieuws

'Schaakspel in kwartfinale: Argentinië denkt eraan Oranje-tactiek te kopiëren'

'Schaakspel in kwartfinale: Argentinië denkt eraan Oranje-tactiek te kopiëren'

05-12-2022 13:08

Argentinië overweegt vanwege blessureleed eenzelfde tactiek te hanteren als Oranje in de kwartfinale van het WK. Papu Gómez heeft een pijnlijke enkel overgehouden aan het laatste duel en dat zorgt voor de nodige vraagtekens bij bondscoach Lionel Scaloni.

Argentinië won van Australië in de achtste finales, maar zag wel Gómez geblesseerd uitvallen. De aanvaller heeft last van zijn enkel en de verwachting is dat hij niet in actie komt tegen Oranje. Ángel Di María is wél weer aan de herstellende hand en kan wellicht starten. In Argentinië heerst echter ook de overweging voor een andere tactiek: met drie centrale verdedigers spelen.

Met Lisandro Martínez in de basis kan Scaloni voor een 5-3-2 tactiek opteren, hetzelfde wat Oranje momenteel doet met Nathan Aké, Virgil van Dijk en Jurriën Timber. Gómez werd tegen Australië kort na rust al vervangen door Martínez, waarna Argentinië dezelfde vijfmansverdediging opzette. Argentinië en Oranje treffen elkaar vrijdag voor een plek in de halve finale van het WK.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!