Nieuws

Karlsson tekent opgewaardeerde verbintenis tot 2026 bij AZ

Karlsson tekent opgewaardeerde verbintenis tot 2026 bij AZ

13-12-2021 17:09 Laatste update: 17:23

AZ heeft daags na de met 1-2 gewonnen topper tegen Ajax de contractverlening van Jesper Karlsson wereldkundig gemaakt via de website. De Zweedse aanvaller ligt nu tot medio 2026 vast bij de Alkmaarders.  

Dankzij uitstekende prestaties wist Karlsson zich in de interesse van meerdere Europese clubs te spelen. Met het verlengde contract slaan de Noord-Hollanders een belangrijke slag. De buitenspeler tekent voor één jaar bij. Dit seizoen is de dribbelaar van groot belang voor de ploeg van trainer Pascal Jansen: in 22 duels was hij zestien keer betrokken bij een doelpunt. Acht keer rondde de Zweed af en even zo vaak was hij de aangever bij een treffer.  

Voor 2,5 miljoen euro kwam Karlsson in 2020 over van het Zweedse IF Elfsborg en daarna groeide hij al snel uit tot één van de smaakmakers in Alkmaar. In zijn eerste jaargang groeide hij vrijwel direct uit tot vaste basisspeler en stokte de teller op twaalf doelpunten en negen assists in 39 duels. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!