Nieuws

'Breng de Gouden Schoen desnoods op de fiets naar Parijs, als wij het WK winnen'

'Breng de Gouden Schoen desnoods op de fiets naar Parijs, als wij het WK winnen'

05-12-2022 11:53
1

Álvaro Morata loopt op het WK één-op-één wat betreft het maken van doelpunten. In alle drie de groepswedstrijden wist de Spaanse spits het net te vinden, al heeft hij zeker geen garantie op een basisplaats. Het zit hem echter niet dwars, zo vertelt hij in gesprek met de journalisten van AS.

Morata heeft er dus al drie in liggen, maar zag afgelopen zondag Kylian Mbappé zijn vierde en vijfde maken in de achtste finale tegen Polen. Een mogelijke topscorerstitel is voor hem geen obsessie. "Ik zou de Gouden Schoen op de fiets naar Parijs brengen voor Mbappé, als wij het WK maar winnen. En als ik nu naar huis zou moeten zodat wij wereldkampioen worden, dan stap ik direct in het vliegtuig. Ook als ze zeggen dat ik nooit meer een stap op het veld zou mogen zetten."

Hij weet wat het is om niet altijd de eerste keuze te zijn. Dat geldt momenteel ook bij Atlético Madrid. Maar hoe je het ook wendt of keert; Morata maakt zijn doelpunten. "Ik heb een carrière gehad waarin ik van allerlei situaties heb geleerd. Soms heb ik er spijt van dat ik niet wat meer heb kunnen genieten van wat ik meemaakte, omdat ik veel dingen vanuit een negatief perspectief zag. Het belangrijkste is de waardering en het respect dat ik voel bij de nationale ploeg en bij Atlético. Wat er verder wordt gezegd en geschreven heb ik niet in de hand."

Maar wat nou als Spanje geen wereldkampioen wordt in Qatar? Dan gunt Morata zijn Portugese vriend het allerbeste. "Ik zou het heel mooi vinden als Cristiano Ronaldo wereldkampioen kan worden. Hij heeft een geweldige carrière achter de rug. Maar ik gun het Lionel Messi en Neymar ook. Ik hoop dat ze niet hun dag hebben als wij tegen hen moeten spelen en dat zij ons gaan feliciteren in plaats van andersom", aldus Morata.

Spanje speelt komende dinsdag om 16.00 uur in de achtste finales tegen Marokko. Mocht Spanje winnen, dan wacht een mogelijke clash met de buren uit Portugal. Zij moeten eerst zien af te rekenen met Zwitserland.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!