Nieuws

Koeman looft voormalige Barça-pupillen: 'Hebben een grote toekomst voor zich'

Koeman looft voormalige Barça-pupillen: 'Hebben een grote toekomst voor zich'

05-12-2022 10:16

Ronald Koeman zal na het WK het stokje overnemen als bondcoach van het Nederlands elftal. De 59-jarige oefenmeester bekijkt daarom uitgebreid alle wedstrijden van Oranje en zijn opponenten, maar heeft een zwak voor een ander land dat hem niet vreemd is: Spanje. In een uitgebreid interview met Marca uit Koeman zijn complimenten voor jonge jongens als Pedri en Gavi en verwacht hij ook dat Frenkie de Jong nog een grote rol zal spelen in het verdere toernooi.

Koeman kent beide Spaanse talenten goed. Hij was notabene de trainer onder wie zowel Pedri als Gavi bij Barcelona debuteerde. "In mijn tijd bij Barcelona waren er heel goede jonge spelers, ze verrasten me. Pedri was 17 en Gavi was 16. Beiden toonden hoeveel talent ze hadden. In mijn geval was het ook niet bijzonder om ze te laten debuteren. Ze lieten in een korte tijd zien in het team te horen en daarom gaf ik ze steeds meer mogelijkheden."

Daarbij ziet de opvolger van Louis van Gaal een mooie parallel tussen Pedri en een grote Spaanse legende: Andrés Iniesta. "Hij speelt op zijn negentiende al op dit niveau. Over een tijdje zal hij een meer ervaren speler zijn en kan hij een van de beste middenvelders ter wereld worden. Ik zie hem wel een carrière als Iniesta hebben. Gavi is een wat agressievere speler. Het is duidelijk dat Spanje met deze jonge spelers een grote toekomst voor zich heeft."

Een middenvelder die ook lang onder Koemans hoede heeft gespeeld, is Frenkie de Jong. Zowel bij het Nederlands elftal als Barcelona is hij de onbetwiste spelmaker, al wil het op het WK vooralsnog niet zo vlotten. "Hij weet ook dat hij zich moet verbeteren. Het is een sleutelspeler in de selectie en tegen de sterke tegenstanders gaan we de Frenkie zien die we kennen."

Spanje speelt komende dinsdag in de achtste finales van het WK tegen Marokko. Nederland heeft zich al geplaatst voor de kwartfinales. Vrijdag om 20.00 uur is het Argentinië van Lionel Messi de tegenstander.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s