Nieuws

De Visser wil andere naam bij Oranje zien en steekt loftrompet voor nieuweling

De Visser wil andere naam bij Oranje zien en steekt loftrompet voor nieuweling

05-12-2022 08:26 Laatste update: 08:37
1

Piet de Visser bewondert Louis van Gaal, maar zou op een andere manier met het Nederlands elftal spelen. De 88-jarige meesterscout opteert voor een middenveld met Frenkie de Jong, Steven Berghuis en Jurriën Timber.

In gesprek met Voetbal International legt De Visser uit hoe hij het liefst zou spelen. "Schuif De Jong door naar voren en zet Timber op 6. Nu haalt De Jong de bal helemaal op bij Van Dijk. Je haalt zo bij beiden de kracht weg. Timber kan die positie ook opvullen, hij is sterk aan de bal. Op zijn plek kan De Ligt gaan spelen."

Het zorgt voor een ander middenveld dan de kijker nu gewend is. "Op het middenveld zou ik Berghuis bij Timber en De Jong zetten. Die kan geweldig voetballen in balbezit. Ik snap ook niet dat hij ernaast zit. Voorin, in de punt, zou ik voor Gakpo kiezen. Die is in vorm. Heeft snelheid en een goed schot. Depay dan op links en Bergwijn op rechts. Heb je die beweeglijke aanvallers die kunnen switchen met elkaar."

De Visser wordt gevraagd welke speler onmisbaar is bij Oranje. Zijn antwoord is opvallend: Andries Noppert. "Die vind ik heel safe, die zou ik niet graag missen. Heb weinig Nederlanders keepers gezien die zo foutloos spelen als hij. Ook Aké doet het fantastisch. Elke wedstrijd weer", besluit De Visser.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!