Nieuws

Bondscoach Senegal verrast door Engeland: 'Daar maken we vaak juist het verschil'

Bondscoach Senegal verrast door Engeland: 'Daar maken we vaak juist het verschil'

05-12-2022 07:20

Het is bondscoach Aliou Cissé zondagavond niet gelukt om door te stromen naar de beste acht landen op het WK met Senegal. De trainer is verrast door de aanvallende kwaliteiten van Engeland en geeft aan dat de verdediging van zijn ploeg meestal juist een kracht is. 

Cissé nam vrede met de uitschakeling en was vol lof over Engeland op het persmoment na de wedstrijd. "We hebben jaren hard gewerkt om de beste ploeg van Afrika te worden, maar nu stonden we tegenover een van de beste teams ter wereld. Dat verschil heb je kunnen zien. Engeland was heel goed en wij waren niet op ons topniveau."

De bondscoach is onder de indruk van de aanvallers van Engeland en had niet verwacht drie tegengoals te zien. "Onze defensie is altijd onze kracht geweest. We krijgen niet vaak doelpunten tegen en al helemaal niet drie in één wedstrijd. Dat kwam wel als een verrassing voor mij. Verdedigend kunnen we juist het verschil maken."

Bij Senegal ontbrak sterspeler Sadio Mané op het toernooi wegens een blessure. Cissé geeft toe dat de aanvaller van Bayern München zeker goed kon worden gebruikt. "We hebben Mané zeker gemist dit toernooi. Maar ik ben tevreden wat het team in vier wedstrijden heeft laten zien. We moeten hier weer lering uit trekken", besluit Cissé, die het Afrikaanse voetbal wel steeds beter ziet worden.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie