Nieuws

Van Dijk en Gakpo blikken vooruit: 'Hebben meer wereldspelers dan alleen Messi'

Van Dijk en Gakpo blikken vooruit: 'Hebben meer wereldspelers dan alleen Messi'

05-12-2022 06:43

Virgil van Dijk en Cody Gakpo kijken uit naar het treffen met Argentinië op vrijdag. De twee Oranje-internationals denken dat de ploeg beter voor de dag moet komen dan tegen de Verenigde Staten om een plek bij de laatste vier landen te bemachtigen.

Van Dijk en Gakpo zijn van mening dat er niet te veel ontzag moet zijn voor Messi, die op zijn vijfde WK misschien nog maar één kans heeft de wereldbeker omhoog te houden en zich naast Diego Maradona te voegen. "We zijn hier in Qatar om wedstrijden te winnen en dan moet je niet te veel kijken naar tegen wie je speelt", zegt Gakpo, geciteerd door nu.nl. "Het is niet Van Dijk tegen Messi of Nederland tegen Messi. Het is Nederland tegen Argentinië. Ze hebben meer spelers van wereldniveau dan Messi."

De aanvoerder van Oranje heeft veel respect voor Messi, maar dat mag niet in de weg gaan staan. "Ik vind Messi een van de beste spelers aller tijden, hij heeft veel betekend voor het voetbal. Het is een eer om tegen hem te spelen." Denzel Dumfries gelooft in een resultaat. "Eerlijk is eerlijk, om Argentinië te kunnen verslaan moeten we beter spelen dan tegen de Verenigde Staten. Ik heb er vertrouwen in dat dat kan. We weten wat beter kan en beter moet", besluit de verdediger die uitblonk in de achtste finales. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!