Engeland wint van Senegal en kan zich opmaken voor kraker tegen Frankrijk

04-12-2022 21:52

Engeland heeft zich moeiteloos geplaatst voor de kwartfinale van het WK. De ploeg van bondscoach Gareth Southgate won met 3-0 van Senegal en kan zich opmaken voor de kraker tegen Frankrijk.

Senegal begon veelbeloven aan de achtse finale en kreeg via Boulaye Dia twee goede mogelijkheden op de openingstreffer. De aanvaller stuitte echter op doelman Jordan Pickford en dus bleef de stand gelijk. Op slag van rust deden de Engelsen gouden zaken in de strijd om een plek bij de laatste acht. Jordan Henderson schoot de 1-0 binnen en even later verdubbelde Harry Kane de voorsprong: 2-0.

Na rust besliste Bukayo Saka al snel de wedstrijd. De aanvaller van Arsenal schoof op aangeven van Phil Foden de 3-0 tegen de touwen. De Senegalezen kwamen geen moment meer in de wedstrijd en dus stoot Engeland door naar de kwartfinale, waar de topper tegen Frankrijk op het menu staat.