Nieuws

Courtois: 'Je kan jezelf moeilijk de 'Gouden Generatie' noemen als je niets wint'

Courtois: 'Je kan jezelf moeilijk de 'Gouden Generatie' noemen als je niets wint'

04-12-2022 18:53
2

Thibaut Courtois werd met België roemloos uitgeschakeld in de groepsfase van het WK. De doelman houdt geen blad voor de mond als hem door AS gevraagd wordt naar de 'Gouden Generatie'.

"We waren onszelf niet op dit WK en ook niet op het WK. Het is een beetje gênant", begint Courtois. In België wordt er vaak gesproken over de 'Gouden Generatie', maar Courtois kan zich er niet in vinden. "Je kan jezelf moeilijk de 'Gouden Generatie' noemen als je niets wint. We zijn geen gouden generatie."

"We zijn een generatie met veel talent en geweldige spelers uit heel Europa", vervolgt Courtois het positiever. "We hebben op het WK in 2018 laten zien dat we goed voetbal kunnen spelen."

Courtois hoopt met België op het WK 2026 in Noord-Amerika actief te zijn. "Ja, dat is mijn doel. We hebben nog steeds een goede generatie en er zullen ook nieuwe spelers opstaan. Ik hoop dat als ik stop bij de Rode Duivels, dat het op een goed moment kan. Niet nu in ieder geval."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!