Nieuws

'Sparta op zoek naar nieuwe technisch directeur: oude bekenden Fraser genoemd'

'Sparta op zoek naar nieuwe technisch directeur: oude bekenden Fraser genoemd'

13-12-2021 16:10 Laatste update: 16:11

Sparta is door het vertrek van Henk van Stee op zoek naar een nieuwe technisch directeur. De namen van twee kandidaten worden genoemd op Het Kasteel.  

De namen van Mo Allach en John Metgod worden genoemd bij Sparta, schrijft het Algemeen Dagblad. Trainer Henk Fraser gaf in een eerder stadium aan dat hij Allach graag zou verwelkomen bij Sparta. De twee heren werkten samen bij Vitesse. Of de technisch directeur de gang daadwerkelijk maakt naar Spangen valt te betwijfelen: Allach is momenteel de eindverantwoordelijke bij RKC Waalwijk. De Brabanders zijn een concurrent van de Kasteelheren in de strijd tegen degradatie.  

Metgod was eerder ploeggenoot van Fraser bij Feyenoord. De voormalig international van Oranje was technisch manager van ADO Den Haag en assistent-trainer bij onder meer Feyenoord en Excelsior. Bij de residentieclub werkte de huidig oefenmeester van Sparta en de assistent-coach van de Verenigde Arabische Emiraten al samen. Een mogelijke overgang naar Sparta zou betekenen dat Metgod bij alledrie de Rotterdamse BVO's een functie bekleed heeft.  

Directe aanleiding voor het vertrek van Van Stee was een conflict met Manfred Laros. Eerstgenoemde vertrok begin vorige week bij Sparta. Over de termijn waarop de Spartanen een nieuwe td willen hebben is niets bekend. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!