Nieuws

Oranje geen favoriet volgens Koeman: 'Het spel kan nog een stuk beter'

Oranje geen favoriet volgens Koeman: 'Het spel kan nog een stuk beter'

04-12-2022 14:45
1

Ronald Koeman denkt niet dat Oranje een favoriet is voor de eindzege op het WK. Dat laat de toekomstig bondscoach van het Nederlands elftal weten tegenover Marca. Daarnaast benadrukt Koeman hoe goed Lionel Messi op deze leeftijd nog steeds is.

Na het WK volgt Koeman bondscoach Louis van Gaal op bij Oranje, maar de voormalig trainer van FC Barcelona verwacht niet dat de WK-titel dan binnen zal zijn. "Ik denk dat Frankrijk en Brazilië de grootste kanshebbers zijn", aldus de coach tegenover de Spaanse krant. "Ik denk dat Spanje ook ver kan komen. En andere teams als Engeland, Nederland en Argentinië hebben ook een kans."

Koeman ziet dat Spanje en Nederland een uitstekende teamspirit hebben, maar hij mist wel iets. "Je kunt een type-Messi nodig hebben om het verschil te maken, maar dat kun je dus ook als ploeg doen. Door als team te spelen. Dat is wat Spanje doet. Voor Nederland geldt dat ook, al kan het spel nog een stuk beter. Maar het blijft wel zo: spelers als Messi, Ronaldo, Neymar of Mbappé brengen iets extra, iets doorslaggevends."

"Je moet Messi een team en een tactiek geven waarin hij kan schitteren", aldus Koeman. "Hij is de beste ter wereld. Argentinië moet, net als Nederland, nog verbeteren om ver te komen. Maar Leo is altijd in staat om een wedstrijd in een oogwenk te doen omslaan."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!