Nieuws

Ajax-talent van tien miljoen op weg naar basisplaats: 'Een hele interessante'

Ajax-talent van tien miljoen op weg naar basisplaats: 'Een hele interessante'

04-12-2022 14:26 Laatste update: 14:26
1

Alfred Schreuder ziet Ahmetcan Kaplan een goede indruk maken sinds de Turk weer fit is. Tegen Blackburn Rovers kwam de verdediger in actie en de trainer sluit niet uit dat hij op weg is naar een basisplaats bij Ajax.

"Kaplan was voor mij het lichtpuntje van de wedstrijd", aldus Schreuder tegenover Ajax TV na de 2-0 nederlaag tegen Blackburn Rovers. "Hij is er weer een tijdje uit geweest en straalt uit wat we graag willen zien, sterk in de duels, goed aan de bal. Hij zit nog in het begin van zijn ritme. We beginnen met 45 minuten, woensdag spelen we weer en wedstrijd en dan moet hij weer richting de 45 minuten gaan. We gaan het langzaam opbouwen."

"Je kijkt natuurlijk ook naar wat we nu hebben, welke jongens er richting een basisplaats kunnen gaan. Dan zie je natuurlijk wel een paar jongens, zoals Kaplan, dat vind ik wel een hele interessante, om te zien hoe hij zich ontwikkelt", aldus Schreuder. "Het is natuurlijk een fysiek sterke jongen, maar hij heeft een blessure gehad waar we wel voorzichtig mee moeten zijn. Vandaag heeft hij het goed kunnen verwerken."

Ajax nam de pas negentienjarige Kaplan deze zomer voor 9,5 miljoen euro over van Trabzonspor. Bij Jong Turkije raakte de linksboot geblesseerd aan zijn knie, waardoor Kaplan nog niet in actie kwam dit seizoen. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!