Nieuws

Spanje kijkt uit voor 'sleutelspeler' Ziyech: 'Ik ken hem goed, hij is geweldig'

Spanje kijkt uit voor 'sleutelspeler' Ziyech: 'Ik ken hem goed, hij is geweldig'

04-12-2022 13:09

In aanloop naar de achtste finale is Spanje op zijn hoede voor het Marokko van Hakim Ziyech en co. Dat laat Rodri weten op de persconferentie in aanloop naar het treffen tussen de twee landen.

"Hij is de sleutelspeler, al hebben ze nog veel goede spelers", aldus Rodri. "Ziyech is geweldig. Ik ken hem goed. Hij heeft een goed schot. Maar prijzen win je met 26 spelers, niet met één. Ieder team heeft zijn wapens. Wij hebben topspelers, maar onze kracht is het collectief."

Spanje is daarom op zijn hoede voor heel het elftal van Marokko. Rodri heeft zijn huiswerk over de tegenstander in ieder geval op orde. "Ze hebben de afgelopen jaren vaak gewonnen. Marokko is een van de beste teams uit Afrika. Als je de spelers ziet die ze hebben, dan zie je veel kwaliteiten. We zullen zien wie er morgen beter is, maar zij eindigden wel bovenaan in hun groep. Dat zegt ook iets."

Het had niet veel gescheeld of Spanje had helemaal niet in de achtste finale gestaan. Costa Rica kwam op voorsprong tegen Duitsland, waardoor zowel de Spanjaarden als de Duitsers eruit zouden vliegen. "Daardoor waren we wel even in paniek, dat ga ik niet ontkennen", sluit Rodri af.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!