Nieuws

Van Dijk vindt Gakpo rijp voor volgende stap: 'Zijn blij dat hij het zo goed doet'

Van Dijk vindt Gakpo rijp voor volgende stap: 'Zijn blij dat hij het zo goed doet'

04-12-2022 10:38

Cody Gakpo is vooralsnog dé Nederlandse ster op het WK. De aanvaller van PSV maakte maar liefst drie doelpunten in de groepsfase en wordt nadrukkelijk in verband gebracht met een mogelijke overstap naar de Premier League. Virgil van Dijk vindt dat hij er klaar voor is.

Na afloop van de met 3-1 gewonnen achtste finale tegen de Verenigde Staten kreeg de Oranje-aanvoerder de ene na de andere vraag op zich afgevuurd van The Athletic. Of Gakpo klaar zou zijn voor een transfer naar Manchester United of Real Madrid. "Met alle respect, maar zitten United en Real op dit moment op hetzelfde niveau?"

"Ik denk dat hij zeker klaar is voor de volgende stap. Ik denk ook dat het kan gebeuren. De tijd zal het leren wat er in de winter of in de zomer gaat gebeuren." Van Dijk spreekt over een hardwerkende en zeer getalenteerde jongen als hij het over Gakpo heeft. "We zijn blij dat hij het zo goed doet bij ons."

De 23-jarige zelf wil er echter niet teveel op ingaan. "Om eerlijk te zijn denk ik daar nu niet aan. Ik focus me op het WK en wil het goed blijven doen en het team helpen. Hopelijk kan ik aan andere dingen denken als we wereldkampioen zijn geworden."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!