Nieuws

Van Hooijdonk kritisch: 'Maar als dit de wereldtitel oplevert, dan ben ik voor'

Van Hooijdonk kritisch: 'Maar als dit de wereldtitel oplevert, dan ben ik voor'

04-12-2022 09:32

Pierre van Hooijdonk en Marco van Basten zien verbetering in het spel van Oranje, maar zijn nog steeds niet overtuigd van de ambitie van Louis van Gaal om wereldkampioen te worden. Na afloop analyseerden beide heren de wedstrijd van Nederland tegen de Verenigde Staten (3-1 winst) bij de NOS.

Van Hooijdonk vindt dat we de realiteit moeten inzien. "We zijn een counterploegje geworden. Daar moeten veel mensen misschien aan wennen. Ik heb ook liever de bal. Er zit zeker verbetering in het spel van Oranje. Ik vond het in de eerste drie wedstrijden echt niet goed, maar als dit de wereldtitel oplevert, dan ben ik voor", aldus de voormalig international.

Hij is er echter nog niet van overtuigd dat dat ook daadwerkelijk gaat lukken. Vooral op het middenveld moet Oranje volgens Van Hooijdonk balvaster en creatiever worden. Marco van Basten denkt er ongeveer hetzelfde over. "Ze hebben gekozen voor deze speelwijze. Uiteindelijk is degene die wint een vriend van iedereen", zo sprak de voormalig bondscoach. "Ze hebben in dit geval het gelijk aan hun zijde. We hebben in deze wedstrijd de nodige mazzel gehad."

Het Nederlands elftal speelt komende vrijdag om 20.00 uur de kwartfinale van het WK tegen Argentinië. Acht jaar geleden stonden beide landen ook tegenover elkaar op het toernooi. In de halve finales was La Albiceleste na strafschoppen te sterk.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!