Nieuws

Mooi onderonsje tussen vrienden Hiddink en Arnold: 'Jij moet Nederlands praten!'

Mooi onderonsje tussen vrienden Hiddink en Arnold: 'Jij moet Nederlands praten!'

04-12-2022 07:49
0

Australië heeft het volgens Guus Hiddink uitstekend gedaan op het WK. The Socceroos verloren zaterdagavond weliswaar in de achtste finales met 2-1 van Argentinië, maar kunnen volgens hun oud-bondscoach trots terugkijken op een mooi toernooi. Na afloop had Hiddink via een live videoverbinding een leuk onderonsje met de huidige bondscoach en tevens zijn voormalige assistent, Graham Arnold.

Joep Schreuder ontving Arnold, die in Nederland voetbalde voor onder meer Roda JC en NAC Breda, voor de camera's van de NOS. Hiddink zat in de studio als analist. "Ik zie je op de tv! Hoe is het boss?", vroeg Arnold in het Engels.

Hiddink antwoordt vervolgens in het Nederlands. "Hij verstaat Nederlands. Ik ben trots op je, man. Je hebt het maximale eruit gehaald. Heel mooi." Arnold is gevleid door de woorden van zijn vroegere collega. "We hebben alles gegeven, meer zat er niet in."

"Guus is de beste persoon die ik ooit heb ontmoet", vervolgt hij. "Hij stuurt me na wedstrijden altijd prachtige berichtjes en ik heb hem onlangs een bericht gestuurd om hem te bedanken voor het feit dat ik deel mag uitmaken van zijn leven. Hij is een geweldige man. In Australië ziet iedereen hem als een grumpy old man, maar ik ken hem goed en ik weet dat hij een grappige man is."

Hiddink, die toch maar overschakelde naar het Engels, prijst Arnold om zijn wedstrijdanalyse na afloop. "Hij heeft goed gereageerd. Hij is vaak heel boos na een nederlaag, maar heeft het geaccepteerd omdat hij het maximale heeft gepresteerd. Ik wil hem nog een advies meegeven: neem een biertje!" Arnold reageerde vervolgens weer in het Nederlands. "Hey boss, jij moet Nederlands praten. Jij moet Nederlands praten!"

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie