Nieuws

'Als Messi het Holanda noemt, zeggen we allemaal Holanda, einde dicussie'

'Als Messi het Holanda noemt, zeggen we allemaal Holanda, einde dicussie'

04-12-2022 07:31

Zowel Nederland als Argentinië won zaterdag haar wedstrijd in de achtste finales van het WK, waardoor beide landen vrijdagavond tegenover elkaar staan. In de kwartfinales treft Oranje dan onder meer superster Lionel Messi, die na afloop de naam van zijn eerstvolgende tegenstander opmerkelijk vertaalde.

Het is een eeuwenoude discussie hoe onze landsnaam uit te spreken. Niet alleen in sommige Europese landen, maar zeker ook in Argentinië. In een interview met TyC Sports wordt Messi aangevuld door de journalist. "Nu wacht een hele zware wedstrijd tegen…" Even is het stil. "Países Bajos." Messi antwoordt daarop: "Holanda".

Vele Argentijnen gaan daarna los op sociale media. 'Als Messi het Holanda noemt, dan zeggen we allemaal Holanda. Einde discussie.'

Messi speelde tweemaal eerder tegen Oranje op een WK. In 2006 was dat het geval in de groepsfase, maar de editie van 2014 zal bij menig Nederlander meer herinneringen naar boven halen. Destijds waren de Argentijnen in de halve finales na strafschoppen te sterk.

"Het is een goed voetballende ploeg. Het is een zware tegenstander, die ons van de bal zal proberen te houden en over uitstekende spelers beschikt. Ik verwacht een wedstrijd waarin we aan elkaar gewaagd zijn. Het WK was tot dusver misschien lastig, maar het wordt alleen maar zwaarder in de kwartfinale", aldus Messi over Oranje.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!