Nieuws

Frenkie de Jong niet tevreden met eigen spel: 'Had weinig kracht en was slordig'

Frenkie de Jong niet tevreden met eigen spel: 'Had weinig kracht en was slordig'

04-12-2022 07:11
0

Ondanks dat het Nederlands elftal overtuigend met 3-1 won van de Verenigde Staten, is Frenkie de Jong niet tevreden met zijn eigen spel. De middenvelder vond zichzelf te slordig, maar was blij dat hij in de eerste helft Marten de Roon naast zich had staan.

"Aan de bal kunnen we veel beter. Ik was vandaag ook slecht. Dan is het wel moeilijker", aldus De Jong tegen Voetbal International. Hij kan echter niet meteen de oorzaak vinden voor zijn mindere spel. "Ik was vandaag een beetje vlak, had weinig kracht en was veel slordiger dan normaal. Hoe dat komt, weet ik niet precies, dat maakt ook niet zoveel uit. We hebben nu zes dagen richting de volgende wedstrijd, dat moet genoeg zijn."

Hij is daarnaast blij met de aanwezigheid van Marten de Roon als controleur, die als het ware in zijn dienst speelt. "Ik vind het fijn om met Marten te spelen, maar het is niet zo dat ik met die andere jongens niet goed kan samenspelen. Je weet wel van Marten, dat is ook zijn kracht, dat hij weet wanneer hij moet blijven en ik kan gaan. Als ik ga, dan blijft hij altijd, dat weet je, dat is een soort zekerheid."

De Jong heeft vrijdagavond weer de kans om een betere wedstrijd neer te zetten. Dan speelt Oranje om 20.00 uur in de kwartfinales tegen het Argentinië van Lionel Messi. Op het WK van 2014 speelden beide landen ook tegen elkaar. In de halve finales bleken de Argentijnen na strafschoppen te sterk.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie